lördag 8 maj 2010

Bakat o kaffeväska

Har under en längre tid sparat kaffepaket som blir tomma, så nu har jag massor, familjen är inte så glad åt att det ligger o dräller som de säger, hihi

Men igår i alla fall efter städningen som gick i ultrarapid, var segt som sirap. Men som en liten belöning tänkte jag testa att sy en sk kaffekasse. Letade efter mönstret som jag har, men hittade det inte naturligtvis, varför ska något vara enkelt när det kan vara svårt.

Så jag sökte på nätet, och hittade lite mönster. Bla från denna blogg http://ingapyssel.blogspot.com/2010/03/kaffepaketskasse.html. Sagt o gjort, jag började i går kväll att sy ihop påsarna. Var ju rätt "halt" så några raka sömmar blev det nog inte, men det gör inget för jag ska ha denna kasse själv.

I dag så regnar det o blåser storm så det passade utmärkt att fortsätta sy på kassen, men först så blev jag så inspirerad av bloggen http://hemmahosuttan.blogspot.com/ där Uttan hade bakat sockerkakor. Så jag gjorde en sockerkaka jag med som vi njutit av till eftermiddagskaffet.

Sen var det bara att sätta igång att sy, jättekul, och jag fick den klar, så här är den om ni vill se.

Den är inte så stor, men den duger till mig, jag sydde av hela kaffepåsen, så insidan av väskan är baksidan på kaffepaketet.

Nästa kasse blir nog att jag använder framsidan o sedan syr ett foder av tyg, kanske lite lättare.
Maken ska köpa spännband som jag ska ha till handtag, detta som är på denna var den lilla bit jag hade kvar sedan jag sydde en tygkasse. http://inger.zoomin.se/P983924

Inga steg i dag, har fortfarande ont i knät, så jag vilar knät någon eller några dagar till.

Nu är det tv soffan som gäller med virkning o sockerkaka.

Ha en fin lördagkväll.

Inger

2 kommentarer:

LjusneLotta sa...

Ser man på väskan blev färdig, ska du ha den till handlingen eller? Förstår att du har ont i knät som du tagit i, vi är inte elitidrottare, hahaha.
Men sitt ner o ta det lugnt med lite sockerkaka du, jag har ätit choklad jag.
Kram LjusneLotta

Monica sa...

Fin kaffeväska, har funderat på att sy en själv, men dricker så lite kaffe så mina påsar skulle drälla i flera år innan jag fått ihop till en.
Du frågade vilken vadd jag har använt och det är troligtvis grytvadd som jag köpt för 25 kr/meter på Skroten. Jag köpte den förra veckan och köpte 10 m, eftersom det var så billigt......den tar upp halva huset. *fniss*
Den är lite tjockare än vanlig syntetvadd.