tisdag 5 juli 2011

Det gör ont

i ryggen, i benen, armarna o i hela kroppen. I dag har jag burit bort all gammal jord, hur många hinkar vet jag inte.

Tog kärran o gick ner till affären, mycket folk, en stor segling börjar i morgon. Köpte en kålrot, en melon, ett paket leverpastej, en bit ost, o lite godis. Sa till i kassan att jag ville även ha 4 säckar jord, det blir 426:- då tack sa flickan (sommarjobbare) i kassan. Kan inte vara riktigt sa jag, flickan i kassan började räkna i huvudet vilket inte gick bra alls. Kön bakom mig blev längre o längre, tur att det fanns en kassa till öppen. I alla fall så skrev flickan upp på kvittot, och skulle subtrahera (heter det så) två tal med varandra, inte vet jag om det var för att hon blev nervös eller att det bara stod totalstopp i huvudet, (var ju så mycket folk i affären) så jag fick räkna ut slutsumman åt henne. 

Utanför affären kom tre seglare, från Finland, (hörde jag) jag frågade om de kunde hjälpa mig att dra loss plasten runt alla jordsäckar så jag fick fram mina 4, en han tog fram en ihopfällbar sax o började klippa bort plasten, den andra sa att hur många säckar ska du ha, 4 sa jag varvid han lade dessa på min kärra. Jag tackade så mycket o gick lycklig hem igen med mina jordsäckar, var lite fundersam hur jag skulle få dem på kärran, för de väger ju en del i alla fall. Men det löste sig till det bästa ju.

Hemma hade jag 1 hel o en halv säck, började att lägga ut den halva o tänkte att de 4 skulle nog räcka, men fick även lägga dit den 5:e säcken, vilket blir 275 liter jord. Undra på att armarna känns som spagetti, eftersom jag måsta ha burit bort ungefär lika mycket.

Krattade till så nu ser det snyggt ut, men det kan nog behövas 1 säck jord till.

Nu när jag var ute för att ta in lilla Larsson för natten, så var det en insekt, kommer inte på namnet, men den är rätt stor o står helt stilla i luften precis som man sett kollibrier göra. Den sög nektar från krolliljan i alla fall, o lilla fröken satt o studerade den ingående, till slut lyfter hon sin tass o försökte peta på den, men den flög innan hon hann skada den. Måste försöka komma på namnet o googla på insekten.

Mycket babbel i dag o ingen bild tyvärr.

Nu blir det ryggläge i sängen o soooooooooova!

Godnatt!

Inger

måndag 4 juli 2011

Grävning

Började i förmiddags att plocka lite inne här på landet, vi har vedspis så vi eldar med ved. Hittade en jutesäck inne, som någon har glömt att lägga ut i vedboden. Är nog en kaffesäck från början.


Lilla följeslagaren måste naturligtvis följa med o kolla så att veden såg bra ut.


Fröken verkade nöjd med vad hon såg o satte sig på trappan o filosoferade en stund.

Vi har lite gamla krolliljor, tror jag dessa blommor heter.


Sedan funderade jag på vad jag skulle göra, hade ett par alternativ som jag tänkt på, 

1. Leta fram lite gamla jeans som jag fått av min kusin, tänkte sy ev några fler jeansgrylappar av dem, men har inte de rätta verktygen här, ingen skärmatta, rullkniv eller riktig symaskin, har bara min farmors gamla trampmaskin.

2.Tvätta köksfönstret, men det har även sagts att det ska kittas o målas denna sommar.

3. Gräva upp en rabatt som jag gått o glott på i säkert flera år, o tänkt att det måste grävas upp nu om inte gräset ska kväva alla (de få) blommor som växer där.

Det blev det sista alternativet, för jag tyckte att det var det bästa vädret att gräva i, mulet o lite vind, inte mer än 20 grader. Så här ser det ut nu när nästan alla växter är uppgrävda o lagda i vattenhinkar. Glömde fota innan jag började gräva. 




Nu står 2 växter kvar, 1 ros o 1 pion, de är gamla o de är för stora för att jag ska orka gräva upp dem.

Hittade två baby vårtbitare, de var ca 5 cm stora, o blir väl det dubbla när de är färdigvuxna i aug, då jag sett dem 10 cm stora.


I morgon blir det till att försöka ta bort en hel del av den sk jorden är mest sand ser det ut som, o lägga på ny fin jord. Förhoppningsvis kan jag även plantera tillbaka större delen av det upptagna.

Känner nu att jag har ont i hela kroppen, ovan vid kroppsarbete som jag är. Men det känns skönt att ha kommit så här långt i alla fall, en dröm jag haft i många år.

Godnatt sov gott, det ska jag göra i alla fall.

Inger


söndag 3 juli 2011

Närgånget

Dagens väder var en helt annan historia än gårdagens väder, i går var det varmt, varmt, svettigt men blåste lite från norr o det var skönt. I dag var det mulet, ännu starkare vind, o kallt, bara 20 grader, och vid denna tidpunkt när jag skriver detta är det 17 grader o det blåser ordentligt kallt. Såg flera seglare komma iland iförda, underställ och shorts, liten udda företeelse. Men jag trivs när det är svalare o man kan röra sig utan att drypa bort av svett.

Har varit lite närgången i dag, kameran har fått jobba. Förra årets persilja går i blom i år, och jag vet att just dessa blommor brukar dra till sig en hel del flygfän. Så tur att det är digitala kort, som man kan "slösa" med, o bara trycka av, när man tror att det blir en bra bild. Bra o bra det är olika omdömen, men nya objektivet har jag lekt lite med o det är väl så att man behöver öva o öva sig för att just den rätta bilden ska bli så där extra bra.

Dessa bilder är inte spec bra, men de får duga för nu. Så håll till godo.






Går att klicka upp bilderna för att få dem större.

Ha det!

Inger