måndag 4 juli 2011

Grävning

Började i förmiddags att plocka lite inne här på landet, vi har vedspis så vi eldar med ved. Hittade en jutesäck inne, som någon har glömt att lägga ut i vedboden. Är nog en kaffesäck från början.


Lilla följeslagaren måste naturligtvis följa med o kolla så att veden såg bra ut.


Fröken verkade nöjd med vad hon såg o satte sig på trappan o filosoferade en stund.

Vi har lite gamla krolliljor, tror jag dessa blommor heter.


Sedan funderade jag på vad jag skulle göra, hade ett par alternativ som jag tänkt på, 

1. Leta fram lite gamla jeans som jag fått av min kusin, tänkte sy ev några fler jeansgrylappar av dem, men har inte de rätta verktygen här, ingen skärmatta, rullkniv eller riktig symaskin, har bara min farmors gamla trampmaskin.

2.Tvätta köksfönstret, men det har även sagts att det ska kittas o målas denna sommar.

3. Gräva upp en rabatt som jag gått o glott på i säkert flera år, o tänkt att det måste grävas upp nu om inte gräset ska kväva alla (de få) blommor som växer där.

Det blev det sista alternativet, för jag tyckte att det var det bästa vädret att gräva i, mulet o lite vind, inte mer än 20 grader. Så här ser det ut nu när nästan alla växter är uppgrävda o lagda i vattenhinkar. Glömde fota innan jag började gräva. 
Nu står 2 växter kvar, 1 ros o 1 pion, de är gamla o de är för stora för att jag ska orka gräva upp dem.

Hittade två baby vårtbitare, de var ca 5 cm stora, o blir väl det dubbla när de är färdigvuxna i aug, då jag sett dem 10 cm stora.


I morgon blir det till att försöka ta bort en hel del av den sk jorden är mest sand ser det ut som, o lägga på ny fin jord. Förhoppningsvis kan jag även plantera tillbaka större delen av det upptagna.

Känner nu att jag har ont i hela kroppen, ovan vid kroppsarbete som jag är. Men det känns skönt att ha kommit så här långt i alla fall, en dröm jag haft i många år.

Godnatt sov gott, det ska jag göra i alla fall.

Inger


3 kommentarer:

LjusneLotta sa...

Men lilla vän har du fått solsting så hårt som du jobbar????? Men visst får man en skön känsla när man lagt ner ett bra jobb. Mitt förslag på jeansköret är muggruggs eller ett trädgårdsförkläde med många fickor. Du ska ju unna dig lite ledigt och mysigt åxå.
Kram LjusneLotta

annemarlen sa...

Så duktig du är... det kommer att blir fint i rabatten :-)

Milly Axling sa...

Oj vilket jobb du gjort Inger. Ser jättefint ut hoppas du har det skönt på landet nu. kram Milly