tisdag 5 juli 2011

Det gör ont

i ryggen, i benen, armarna o i hela kroppen. I dag har jag burit bort all gammal jord, hur många hinkar vet jag inte.

Tog kärran o gick ner till affären, mycket folk, en stor segling börjar i morgon. Köpte en kålrot, en melon, ett paket leverpastej, en bit ost, o lite godis. Sa till i kassan att jag ville även ha 4 säckar jord, det blir 426:- då tack sa flickan (sommarjobbare) i kassan. Kan inte vara riktigt sa jag, flickan i kassan började räkna i huvudet vilket inte gick bra alls. Kön bakom mig blev längre o längre, tur att det fanns en kassa till öppen. I alla fall så skrev flickan upp på kvittot, och skulle subtrahera (heter det så) två tal med varandra, inte vet jag om det var för att hon blev nervös eller att det bara stod totalstopp i huvudet, (var ju så mycket folk i affären) så jag fick räkna ut slutsumman åt henne. 

Utanför affären kom tre seglare, från Finland, (hörde jag) jag frågade om de kunde hjälpa mig att dra loss plasten runt alla jordsäckar så jag fick fram mina 4, en han tog fram en ihopfällbar sax o började klippa bort plasten, den andra sa att hur många säckar ska du ha, 4 sa jag varvid han lade dessa på min kärra. Jag tackade så mycket o gick lycklig hem igen med mina jordsäckar, var lite fundersam hur jag skulle få dem på kärran, för de väger ju en del i alla fall. Men det löste sig till det bästa ju.

Hemma hade jag 1 hel o en halv säck, började att lägga ut den halva o tänkte att de 4 skulle nog räcka, men fick även lägga dit den 5:e säcken, vilket blir 275 liter jord. Undra på att armarna känns som spagetti, eftersom jag måsta ha burit bort ungefär lika mycket.

Krattade till så nu ser det snyggt ut, men det kan nog behövas 1 säck jord till.

Nu när jag var ute för att ta in lilla Larsson för natten, så var det en insekt, kommer inte på namnet, men den är rätt stor o står helt stilla i luften precis som man sett kollibrier göra. Den sög nektar från krolliljan i alla fall, o lilla fröken satt o studerade den ingående, till slut lyfter hon sin tass o försökte peta på den, men den flög innan hon hann skada den. Måste försöka komma på namnet o googla på insekten.

Mycket babbel i dag o ingen bild tyvärr.

Nu blir det ryggläge i sängen o soooooooooova!

Godnatt!

Inger

4 kommentarer:

Wivi sa...

Oj vilket släpande.
Kan det har varit en trollslända du såg?

JaneGardner sa...

Det där jordsläpandet känner jag igen! Det är kämpigt men sen blir det fint!

LjusneLotta sa...

Alltså nu får du snart ta lite semester, så som du sliter och har dig. Men det blir ju säkert jättefint. Skönt att du fick hjälp med säckarna. Vad gäller kassörskor så kan ingen räkna längre, huvudräkning finns inte, tyvärr. Tur att du hade lite koll. Nu ska jag ut i solen igen och jobba lite, kanske dammen får sig en duvning.
Kram LjusneLotta

Käranån sa...

Vilket jobb du har gjort med all jord! Hoppas du inte har ännu ont i hela kroppen...