onsdag 2 september 2009

Kaniner


För ett tag sedan fick jag besök av min vännina som bor i Hälsingland. Vi lärde känna varandra när vi båda var väldigt intresserade av trädgård, blommor, frön o allt som har med trädgård att göra.


Sedan ett par år så har vårt intresse blivit utökat med sömnad, både maskinbroderi o quilt o lappteknik. Ja även sticka o virka ingår.


I alla fall så fick jag en sån söt gåva av henne. Tusen tack L för de söta kaninerna.


Ha det gott


Gonatt!


Inger2 kommentarer:

Uttan sa...

Vilka underbart söta kaniner.
Man blir gla av dom :).
Verkligen en fin present.
Ha det gott!
Kram!

Anonym sa...

Hej Inger! Jag hittade ingen mailadress till dig så jag svarar så här istället på din fråga på min blogg om mina tovade fönsterremsor:

De bruna remsorna har jag stickat i Garnstudios Eskimo på stickor nr 9 och sedan tovat i maskin. Jag stickar dem på bredden och man får mäta och prova sig fram eftersom ullen krymper rejält, men tips och måttabeller på detta finns om du går in på denna länk: www.garnstudio.com/lang/se/skole/toving.php

De ljusgrå remsorna med lite rött i har jag stickat i Vartoftas (www.vartoftagarn.se) 3-trådiga raggsocksgarn (halva priset mot Eskimo gissar jag) på stickor nr 6 - jag använder rundsticka och stickar fram och tillbaka. Mina fönster var lite drygt 50 cm breda och jag la upp 95 maskor och stickade 18 varv. Sedan tovade jag i maskin och de passade perfekt, de krympte alltså drygt 20 cm på bredden med detta garn.
Lycka till!