lördag 26 september 2009

Varit på landet

och börjat göra vinter där, trädgårdsmöbler är inplockade, vattentunnor tömda och innanfönster insatta. Ja, mycket som bör göras innan vintern, men en hel del återstår, hihi.

Detta är botten på vattentunnan, den står upp och ner just på bilden.





Skulle ställa in den o upptäckte dessa vita små kulor, vilka är snigelägg, därute finns inga sk "mördarsniglar" ev så kan det vara vanliga vinbärssnäckor eller sk "pantersniglar" de sistnämna har inga hus på kroppen.

Vinbärssnäckor har vi bara 1 enda , o den har vi haft i mer än 10 år, så förra våren tog jag 4 st vinbärssnäckor här hemifrån, dessa märkte vi med siffrorna 1 - 4 och den gamla skrev vi ett G på för att kunna skilja dem åt.

Vi har sett dem under våren o sommaren, så de har i alla fall överlevt den första vintern.

Så kanske kan det vara "våra" vinbärssnäckor som blivit fler, vilket jag hoppas. Om man tittar riktigt noga kan man se de pyttesmå sniglarna. Tog bort allt o la ner det i rabatten, o täckte med löv o andra saker, lade en trasig tegelpanna över så att det blev en kupol. Hoppas de kommer att överleva.

Vårt landställe ligger i skärgården o det är en lisa för själen att åka dig, spec på vår o höst, tystnad o mörk stjärnhimmel. Här är en bild som togs från båten nu när vi åkte hem.



Ha en fin lördagkväll!


Inger




1 kommentar:

Uttan sa...

Var glad att Ni inte har mördarsniglar.
Förra året hittade jag en men i år har de varit flera och jag har klipp itu dem ja säkert 20 iallafall.Blä....
Vackert i skärgården.
Vårat lantställe har hjul och just nu är vi i Västervik! på väg mot Öland.
Trevlig Lördag kväll!
Kram!